iWLZ 1.0 en AW319/320

iWLZ module versie 1.0 en Declareren (op cliëntniveau): AW319 en AW320.

De iWLZ module (Vanaf 1 januari 2015 is de versie WLZ 1.0 verplicht) is de koppeling tussen de zorgaanbieder en de Zorgverzekeraar. De iWLZ communicatie-methodiek komt over de hele zorgketen voor. iWLZ in de Thuiszorgplanner heeft in de keten slechts met de zorgverzekeraar te maken. Door de zorgverzekeraar wordt de zorgtoewijzing van een cliënt beschikbaar gesteld als een compleet dossier in de vorm van een gecodeerd bestand, het WLZ301 bericht.

Het WLZ301 bericht kan in de Thuiszorgplanner worden ingelezen en het resultaat is een compleet en foutloos clientendossier. Bovendien kan het WLZ301 bericht ook meerdere dossiers bevatten. Het vullen van dossiers is hierbij een peulenschil en bespaart een enorme hoeveelheid aan tijd. Ook worden fouten voorkomen die ontstaan door het overtypen van dossiers.

Uit de iWLZ module kan tevens de 'melding aanvang zorg' (MAZ of WLZ305) worden geproduceerd. Dit bestand zorgt ervoor dat het Zorgkantoor vanaf de ingangsdatum de declaratie kan gaan berekenen. Met een AW39 kan een mutatie of beëindiging worden uitgedragen.

AW319 en AW320

Declareren op cliëntniveau realiseert een waterdichte communicatie met de zorgverzekeraar over de daadwerkelijk geleverde uren zorg bij de betreffende cliënt.

Hieronder: Schema berichtenverkeer tussen de diverse ketenpartners

azr-schema

Nieuws

Mobiele app voor Andriod en i-Phone

aug 18, 2016
Vanaf heden kan via de app-store van Apple en Google Playstore de mobiele app van de…
Lees meer...

De ZZP Thuiszorgplanner is nu beschikbaar!

mei 22, 2014
De compacte uitgave van de Thuiszorgplanner voor ZZP'ers is geïntroduceerd! Door middel…
Lees meer...

Demoversie aanvragen

Probeer gratis 30 dagen lang een volwaardige versie...

iWLZ, iWMO en CAK

Koppelingen met diverse boek- houd- en salarisadministratie- software en/of Zorgkantoren..

Mini Thuiszorgplanner

Mini Thuiszorgplanner