Nieuwsbrief juni 2020

Een kijkje in de toekomst

De ontwikkeling van software staat nooit stil, zo ook bij Coolweb. Eind 2019 zijn we begonnen met de ontwikkeling van ons nieuwe platform. Vanaf de grond opgebouwd en voorzien van de laatste technische ontwikkelingen. Het stelt ons in de toekomst in staat nog beter te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen, zowel op functioneel als technisch niveau. De fundamentele basis is bijna gelegd en we kunnen je daarom nu al iets meer vertellen over wat dit concreet voor jou als klant in zal houden.

De eerste stap in de in gebruik name van het nieuwe platform is de oplevering van een eerste versie van de nieuwe app voor zorgverleners. Deze nieuwe app zal in eerste instantie een hoop stabiliteitsverbeteringen met zich meebrengen. Daarnaast zijn er verbeteringen op het gebied van beveiliging, snelheid, gebruiksgemak en uiterlijk. De verwachting is om deze nieuwe app, zowel voor iOS als Android in Q4 van dit jaar uit te brengen. Meer details volgen wanneer een release datum vaststaat.

Thuiszorgplanner verhuist naar nieuwe server

Nog even en de Thuiszorgplanner staat op een nieuw kwaliteitsplatform. Op de achtergrond werken wij aan het optimaliseren van de Thuiszorgplanner
in combinatie met ons nieuwe server-cluster, gebaseerd op de modernste technieken. 2021 komt voor ons niet meer als een verassing!
De code van onze Thuiszorgplanner wordt momenteel door onze IT-professionals herschreven om een optimale relatie tussen software en hardware te laten ontstaan.

Enkele verbeteringen op hardware gebied zijn:

 1. Wij gebruiken ‘load balancing’. Dat betekent dat het dataverkeer verdeeld wordt over meerdere poorten en dat geeft meer ruimte, snelheid en zekerheid.
 2. ‘Redundant’ gebruik van servers betekent dat alle data naar meerdere servers wordt weggeschreven en opgehaald. Het laatste is voor ons al een lang gebruikte techniek.
  Het zal dan geen verassing zijn dat we de kwaliteit van deze techniek op een hoger niveau hebben gebracht. Hiermee refereren we onder andere naar efficiëntie en veiligheid.

Enkele verbeteringen op softwarematig gebied zijn:

 1. Moderniseren van de huidige programmeertaal naar de techniek van de toekomst.
 2. Opzetten van een modern, veiliger en efficiënter ontwikkel-platform. Een ander resultaat is dat update-verzoeken dan sneller kunnen worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

In welke fase zitten wij nu?

 1. In navolging van de meest recente certificeringen en het niveau van onze klanten/organisaties, hebben wij onderzoek gedaan naar de beste configuratie: voltooid
 2. Opzetten van ons meest ideale server-cluster met onze leverancier: voltooid
 3. Opbouwen van het nieuwe software platform: Momenteel in proces
 4. Testen werking Thuiszorgplanner: Momenteel in proces
 5. Daadwerkelijke overstap naar het nieuwe server-cluster: verwacht 1 augustus 2020

Updates Thuiszorgplanner

De afgelopen weken zijn de volgende functionaliteiten/updates ontwikkeld en toegevoegd aan de Thuiszorgplanner:

App – Afspraken aftekenen: Indien gewenst is het vanaf heden op aanvraag mogelijk om, i.p.v. de cliënt, de zorgverlener de zorgafspraken af te laten tekenen met een handtekening.

Cliënten zorgdossier – Nieuwe rapportage formats: Op aanvraag is een nieuw format te vinden voor de rapportages die beter aansluit op de wensen van de zorgverzekeraar.

De rapportages kunnen op basis van de volgende vragen ingevoerd worden:

 • Is de zorg conform of deels conform het zorgplan geleverd?
 • Hoe zijn de zorghandelingen gegaan en zijn er bijzonderheden?
 • Hoe is het met de cliënt (zowel lichamelijk als geestelijk) en zijn er bijzonderheden?

Nog in ontwikkeling is de keuze van de NNN interventie die van toepassing is op de in te vullen rapportage.

AW319 – Declaraties:
Het is nu mogelijk om bij de AW319 declaraties de begin- en einddatum van prestatieregels van een cliënt te laten beginnen/eindigen op basis van de eerste en de laatste afspraak (ipv de te declareren periode). Dit om eventuele overlappingen met eerder geleverde prestaties te kunnen voorkomen.

NANDA/NIC/NOC
De volgende velden zijn toegevoegd in de basisgegevens van een NANDA/NIC/NOC document:

 • Aftekenoptie: Hierin kan aangegeven worden wat de benodigde acties zijn t.o.v. het ondertekenen van het NNN document
 • Opmerkingen: In dit veld kan extra informatie m.b.t. het NNN document bijgehouden worden

Zorgverleners: Controles
Vanuit het controle scherm is het mogelijk om afspraken direct te blokkeren en/of afwijkende productie te boeken.
Hierdoor is het makkelijker om afspraken na het controleren vast te zetten voor de declaratie of facturatie. Vanuit dit scherm is het alleen mogelijk om de productie/blokkade aan te passen wanneer er bij de afspraak een bijhorende rapportage is ingevoerd.

iWMO: Contractpartijen per opdrachtgever
Het is mogelijk om in de iWMO module een opdrachtgever te kopppelen aan een contractpartij. Bij het aanmaken van een nieuwe declaratie zullen de cliënten hierop gefilterd worden.

Zorgverlenerdossier
In het zorgverlenerdossier zijn de volgende velden toegevoegd:

 • Rijbewijs nummer
 • Rijbewijs vervaldatum
 • VOG datum
 • VOG vervaldatum
 • Datum uit dienst